Historia zrzeszenia

Co kryje się pod nazwą „Żuławskie Smaki”? Przede wszystkim bogactwo regionalnych specjałów bez konserwantów i dodatków chemicznych. Żuławskie Smaki to również ludzie – drobni producenci, gospodynie wiejskie i rolnicy – pasjonaci tradycyjnych wyrobów, którzy w zaciszu swoich gospodarstw produkują na niewielką skalę arcydzieła kulinarne o niepowtarzalnych walorach smakowych i… prozdrowotnych.

Zrzeszenie powstało kilka lat temu i z początku należeli do niego jedynie lokalni Żuławiacy. Z czasem do grupy zaczęli przyłączać się kolejni producenci z Pomorza i okolic, dzięki czemu aktualnie pochwalić się możemy szerokim asortymentem towarów najwyższej jakości.

Z pełnym asortymentem wystawiamy się w pierwsze piątki i soboty miesiąca na Jarmarku Żuławskim w CH Osowa. Jarmark to nasze święto, w czasie którego do Trójmiasta zjeżdżają się niemalże wszyscy członkowie zrzeszenia. Jest to świetna okazja do handlu, ale również do rozmowy z Klientami i dobrej zabawy!

Poza Jarmarkiem spotkać nas można na stoiskach sezonowych w Trójmieście, na Mierzei Wiślanej i w Malborku. Współpracujemy również z siecią supermarketów Piotr i Paweł, delikatesami Nowak, delikatesami Gadus oraz z wieloma innymi sklepami z regionalną żywnością na terenie całego Pomorza.

Wszystkie nasze działania łączy jeden cel – chcemy pokazać mieszkańcom Trójmiasta alternatywę dla niezdrowej żywności z marketów. Nasze produkty to domowe jedzenie i specjały regionalne – wyzwolone z chemii i sztucznych konserwantów!